Monday, January 25, 2010

Kohvist, dinosaurustest ja funktsionaalsest treeningust



Internet on ikka üks huvitav paik. Netis jäätee (see, millel sõita saab) pilte otsides, sattusin blogile http://makersting.blog.com/ Selle blogi omanikuks on Münsterist pärit sakslane, kes kirjutab oma Eesti elust aastatel 2006-2008. Kes saksa keelest aru saab, soovitan lugeda :)
Teine päris lahe avastus: argentiinia poiss laulab eesti keeles "Liigutage peput, palun!"
http://www.youtube.com/watch?v=0iaVOVGdH4g&feature=channel

Veidike ka enda toimetamistest. Laupäevast kuni neljapäevani veetsin Braunschweigis. Sain lõpuks kätte oma uue "nunnu" - Philippsi kohvimasina
http://www.twenga.de/preise-Senseo-HD7830-70-New-Generation-PHILIPS-Kaffeepadmaschine-393228-0
Saksas on sellist tüüpi kohvivalmistajad väga populaarsed. Suurepärane leiutis kui tahad nautida tassikest lattet päevas. Pistad kohvipadjakese masinasse, vett kanistrisse ja start. Minuti pärast on espresso valmis. Vaja veel vaid kuum piim vahustada, kohvi sinna sisse kallata ja voilà!
Kolmapäeval käisime Florianiga Loodusloomuuseumi eriväljapanekut dinosauruste kohta vaatamas. Päris kihvt oli. Pildid laadisin picasasse ka ;) Polnudki kunagi selle peale mõelnud, kui suured ikka need loomad olid. Näitusel olid väljas päris luud - sauruse lülisamba rinnalüli oli pesukausi suurune, reieluu pikem kui mina! Selliste hiigelsuurte skeletiosade Aafrikast Saksamaale toimetamine oli teadlaste jaoks ikka mega etttevõtmine. Esimest korda käis ekspeditsioon Aafrikas 2006, siis vaid kaevati leiupaik veidi lahti ja plaaniti aasta pärast tagasi tulla (vaja oli hankida vahepeal projektile rahad taha jne). No ja siis 2007 Nigeeriasse naastes avastasid saksa teadlased, et skeletti enam polegi. Asja tagamaid uurides selgus, et hispaania saurusteeksperdid oli selle kärmelt välja kaevanud :D Kuid sakslastel oli meeletult õnne. Lähiümbrusest avastasid nad teise sauruse säilmed ja tõid hoopis need koju. Aga no ikka täitsa lõpp - erinevad rahvused, erinevad kombed...
Neljapäeva õhtul jõudsin Marburgi täpselt salsatrenni ajaks. Seekordne kodusõit möödus mugavalt - leidsin netist autojuhi, kes tõi mu Braunschweigist Marburgi 12€ eest ja ei ühtegi ümberistumist! Peale salsatundi tuli treeneritel (brasiilia kutt ja kolumbia tüdruk) idee minna natukeseks kambaga istuma. Õhtu kujunes väga lõbusaks. Aftekale tulid peaaegu kõik trennikaaslased. Mängisime igasugu tobedaid mänge, nalja oli nabani. Kõige toredamad ongi need üritused, mida ei ole pikalt ette planeeritud :) Pilte sellest üritusest leiate mu facebooki konto alt.
Oma suureks kurvastuseks avastasin, et minu jaoks on selle semestri viimane salsatrenn juba järgmisel neljapäeval. Ametlikult on 2x veel plaanis, aga ma siis päikese all. Nii ei saagi osa võtta esinemisest. See on esimene kord, Diana, mu treeneri sõnul, kui ta julgeb sellist asja korraldada. Oleme siiani tema parim grupp :)
Eile, pühapäeval asusin ellu viima uue aasta lubadust - aktiivselt trenni tegema hakata. Käisin "functional training`us" Eks andis ikka tunda, et vahepeal olen end unarusse jätnud, kuid kõige hullem ka ei olnud. Teraapiapallil põlvitades trikke teha ikka suutsin. Siinkohal aitäh Sveale! Tunni lõpus tuli treener (päris kobe tüüp) minu juurde ja ütles: "Sa oled vist tasakaalutreeninguga varem ka kokku puutunud." Ehee, lihased on täna sellegipoolest haiged :D
Täna hommikul sõitsin kliinikumi, sest olin lubanud olla katsejäneseks ultraheliaparaadiga kaela liikuvuse testimisel. Kuigi ärkama pidin vara, sest olin leppinud kokku kohtumise kella poole 10ks, läks käik igati asja ette. Kutt, kes uuringut oma magistritöö jaoks läbi viis, oli väga tore. Jutustasime suht pikalt, pinnisin teda kõikvõimalike õppetööd ja eksameid puudutavate küsimustega. Andis mulle lootust, et küll asjad positiives suunas liikuma hakkavad :)

Niisiis mõelgem positiivselt!

No comments:

Post a Comment