Tuesday, June 14, 2011

Tudengielu rõõmud

Viimasel ajal on mul küpsetamistuhin peal. Muffinite osas olen juba täitsa käpp, seekord siis valmistasin mustika omi. Küpsetasin neid tänutäheks Francescale ja Riccardole, et nad kliinikumi vaevusid tulema ja minu uuringust osa võtsid. Nüüseks olengi lõpuks uuringu andmete kogumisega ühel pool. Jippijee!



Eelmisel reedel pidi toimuma järjekordne DAAD-üritus, mille raames paluti tulijatel valmistada midagi kodumaist. Mina otsustasin kaerahelbeküpsiste kasuks. Naminamist leidsin megalihtsa retsepti kaerahlebeküpsised juustuga – ja ka maitsesid imehead. DAAD üritus jäi lõppkokkuvõttes siiski ära, aga eesti plikside Heleni ja Iivikaga sain ikkagi kokku ja käisime koos söömas



ning küpsised kadusid kiirelt sõprade põske (: Kellel vähegi isu, soovitan proovida!
Koostis:
3 dl kaerahelbeid (100 g)
2 dl nisujahu (135 g)
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl riivitud (emmentali) juustu (75 g)
2.5 dl piima
40 g sulatatud võid
0.5 tl soola
Valmistamine:
Sega kausis kuivained. Lisa riivitud juust, piim, sulatatud või ning sega kiiresti ühtlaseks.
Tõsta pehmest tainast ahjupaberile ümarad kuhjakesed.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.

Ja täna küpsetasin oma esimese leiva! Pean küll tunnistama, et läksin lihtsamat teed ning ostsin poest valmis jahusegu. Seega pidin lisama vaid õige koguse vett, tainal kerkida laskma ning seejärel küpsetama, aga asi seegi. Ahjusoe leib või ja meresoolaga. No on nämma!



Eelmisel kolmapäeval sattusin oma esimesele Kopfhörerparty´le ehk kõrvaklapipeole. Peo idee iseenesest väga lahe: iga klubikülastaja sai pähe klapid ning võimaluse valida 2 kanali vahel ehk siis samaaegselt mängisid kaks dj`d eri muusikat ja vastavalt meeldivusele sai siis sobival lainel püsida. Kui aga klapid peast võtta, oli päris naljakas teisi inimesi jälgida ja nuputada, kes millist kanalit parasjagu kuulab. Ainuke jama sellel peol, kus mina käisin , oli see, et kui tuli minu meelejärgi muusika, siis tuli see paralleelselt mõlemalt sageduselt ja kui tuli jama, siis samuti mõlemalt :D



Martynaga olime enamasti samal lainel :D

Laupäeval võtsime tüdrukutega - Francesca ja Sara (itaallannad) & Agnieszka ja Martyna´ga (poolatarid) ette osturetke Frankfurti. Varakult seadsime sammud Frankfurdi kuulsale kirbuturule. Antud turg leiab aset igal laupäeval, aga oma algses sünnipaigas Maini jõe ääres veel vaid korra kuus. Sinna me siis suundusimegi. Peale 3 tundi aaretejahti oli minu saagiks vahva sinine väike peokott, ühed tiigrimustrilised pidžaamapüksid ning 2 pluusi pluss Bob Marley kogumik. Kokku kulutasin täpselt 7€ (!) Pärast tururetke suundusime Primark`I ning ega sealgi oluliselt rohkem raha välja ei pidanud käima, et saada suur suvekott, kingad ja kõrvakad. Miks küll Eestis riided ja jalanõud nii kallid peavad olema?!



Primark`is



Et meie reis vaid puhas raha tuulde ajamine poleks, tegime ka tiiru Frankfurdi õunaveini ja pubide piirkonnas Alt-Sachsenhausenis. See osa linnast tundub olevat trendikate & edukate noorte meka. Väga mõnusa atmosfääriga igatahes.




Eile avastasin oma üllatuseks, et on isegi kaks õlusorti, mis mulle maitsevad:
1.Berliner Weiße – tumedapoolne nisuõlu, millele lisatakse vaarikasiirupit http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_Weisse




2. Altbierbowle – Altbier (vana õlu, http://en.wikipedia.org/wiki/Altbier ) segatud puuviljadega



Eks ilmselt tõsised õllesõbrad kumbagit neist tõeliseks kesvamärjukeseks ei pea, aga siiski-siiski minu esimesed sammud õllega sõbraks saamise suunas on nüüdseks tehtud :D Äkki juhtubki see, mida paljud on ennustanud, et Saksamaal elades lihtsalt hakkab õlu meeldima. Mul on veel 3 kuud jäänud, eks siis ole näha ;)

Siin ka veel üks pilt tänase kirsikorjamise tulemustest. Eks see ikka üksjagu aktsioon ole tooli ja vana jalutuskepiga puu all turnida, aga seda magusamalt saak maitseb ;)


No comments:

Post a Comment