Sunday, October 18, 2009

Pikk nädalavahetus Braunschweigis

Et mul kool veel alanud ei ole ja seega vaba aega küllaltki palju, otsustasin nädalavahetuseks ja natukeseks veel Braunschweigi Florianile külla sõita. Kui Saksas kusagile reisida tahad, siis kõige soodsam variant on kasutada Mitfahrgelegenheiti (MFG). Teine variant on ca kuu aega ette rongipiletid osta. Mina eelistan esimest varianti. Süsteem toimib lihtsalt: spets internetilehel on üleval kuulutused, kus autojuhid annavad märku mis kell ja mis trajektoori nad sõidavad. Tuleb vaid otsingumootorisse sisestada sinule sobiv kuupäev ja reisi algus- ning lõpp-punkt. Olles sobiva juhi välja valinud, jääb üle vaid helistada/meilida ja reisi üksikasjad täpsustada. Sellise sõidu puhul on keskmine taks 6€ 100km kohta. Eks alati ole muidugi risk, et keegi osapooltest viimasel hetkel ära ütleb, aga üldiselt on selles diilis kõigil kasud sees. Ainuke asi, mida MFG puhul arvestama peab, on see, et sõidu kestvus on suhteline (sõltudes konkr juhist, ummikutest, ilmast). Rongiga on asi kindlam, aga ka kordades kallim.
Flole sõitsin külla järgmiselt: Semesterticketiga Marburgist Kasselisse (ca 1h sõitu) ja Kasselist autoga Braunschweigi (2h). Hetkel seda sissekannet kirjutades istun Göttingeni rongijaama kohvikus. MFG`ga sõitsin kella 2 ajal Braunschweigist Göttingeni ja nüüd on ca 1,5h vaba aega rongini, mis mind taas Marburgi viib. Üks kuum Cafe latte ja internet (tänu O2 internetipulgale)- nii ei ole ootamine üldse hull :)




Nädalavahetus oli suht vihmane ja hall, seega erilist isu mööda linna ringi joosta ei olnud, pigem lebotasime kodus. Laupäeva õhtu oli meil kokteiliõhtu kolmele. Flo parim sõber ja korterinaaber Henning on meister erinevate drinkide kokku segamisel. Tol õhtul proovisime kaht kokteili, mis sisaldasid šampust. Esimene oli tekiila ja greibimahlaga. Teise nimi oli rojo (hisp keeles punane) ja sisaldas chillipipart - mina nimetasin kokteili ümber fuego`ks (hisp keeles tuli), sest see oli ikka oi oi kui piprane jook! Katsetasime ka Mai Tai nooremat õde Mai Tallinn`at.

Lõpuks ometi õnnestus mul ära näha film "Dirty Dancing". Pean häbenedes tunnistama, et see oli minu elus esimene kord seda filmi näha..meeldis..tantsulembelisele tüdrukule igati sobiv pühapäevaõhtune meelelahutus. Vaene Florian oli ka sunnitud vaatama :D



Veidi sattusin kaubandussegi. Marburg on kahjuks shoppamise mõttes liiga pisike - peale ühe H&H`i midagi ägedat ei ole. Nii ei jäägi muud üle, kui Frankfurdis või Braunschweigis sisseoste teha. Ajastus oli mul igatahes hea - aled on taas käes :) Peale alede leidub igal pool ka juba jõuluväljapanekuid. Jõulukulinad jätavad mind hetkel veel suhteliselt külmaks, küll aga jõulutoitudega on asi komplitseeritum. Nii ei suutnudki ei öelda tüüpilisele saksa jõulumaiusele - Stollen`ile. See on suur ja rammus keeks igasugu väga maitsvate lisanditega (rosinad, pähklid, martsipan). Et sellist maiustamist endale lubada, pean küll kiiremas korras trenni tegema hakkama! Vähemalt iga neljapäevasele salsakursusele õnnestus mul end regada, algus seegi:)




Esmaspäeval jõudsid lõpuks minu kontole ka stipendiumirahad. jippi! Seda rõõmsat sündmust tähistasime Mehhiko restos "Sausalitos" torillade, quacomole, tacode ja burritodega. Mõned Margariitad ka sinna juurde;)




Saludos,




Kärt

No comments:

Post a Comment