Sunday, October 18, 2009

Tähelepanekuid

Päris haigeks õnneks ei jäänudki. Siiski astusin läbi ka apteegist. Tahtsin osta midagi Sudafedi sarnast nina kinnisuse vastu. Selleks pidin välja uurima täpsed koostisained, et selgeks teha, mida ma soovin. Ostmisprotseduur läks isegi päris libedalt. See-eest gripitee hankimine osutus oluliselt keerulisemaks. Käsimüügis on Saksas levinud Erkältungstee (nn külmetustee) ja mina arvasin siiani, et see ongi nagu meil levinud Coldrex, Theraflu jne. Pakki lähemalt uurides selgus, aga et need on nö looduslikud teed, mis sisaldavad leedripuu õisi ja vist muud taimset stuffi. Põhimõtteliselt on apteegist võimalik ka paratsetamooli sisaldavat teed hankida, aga see on oluliselt kallim (10 pakikest ca 8 euri). Kuna mu külmetus taandus sidruni-mee-ingveri abil, siis jätsin seekord raha kulutamata.

Nüüd ka esimesed katsetused ülikooli raamatukogu online keskkonnas tehtud. Nimelt tahtis Flo korterinaaber meditsiinialaseid artikleid oma lõputöö jaoks saada, aga tema koduülikoolil nendele ligipääs puudus. Läksin siis ehku peale katsetama, kas ma pääsen ligi ja läkski õnneks! See on märk, et Marburgi Ülikoolil on med.alased (ja vast ka siis füsioalased) artiklid rikkalikult esindatud. Tartu Ülikoolis oli suht võimatu millelegi tasuta ligi pääseda.

Kolmapäeval võtsin julguse kokku ja tegin ära online keelekursuse jaoks vajaliku sisseastumiseksami. Nagu needus koosnes see 8st lünktekstist. Iga osa jaoks oli aega 5min. Minule meenutas kogu see värk pigem ristsõna lahendamist aja peale kui tõelise keeleoskuse näitamist. Siiski läks mul õnneks ja sain vajamineva C1 taseme:) Nüüd jääb üle vaid 1.st novembrit oodata.

Korra kaalusin ka ülikooli juures tasulist hispaania keele kursust võtmist, aga kuna minu kodukorrusel elab suht palju hispaania keelt kõnelevaid tudengeid (mehhiklanna, hispaanlanna, brasiilia poiss jne), siis üritan nendega suheldes oma hisp keelt värskendada.


Kolmapäeval täitsin kodanikukohust ning oma tutika ID-kaardi lugeja abil osalesin omavalitsuste valimistel. Eks siis täna ole näha, kas mu hääl aitas tulemusi mõjutada.


Koridorinaabritega on suhtlemine muutunud aktiivsemaks. Neljapäeval sai ühine pasta ja sangria pidu maha peetud.
Sangria tegu hispaania moodi näeb välja järgmine:
kõige odavam pakivein (soovitavalt külm) segada apelsinimahla ja suhkruga, lisada tükeldatud puuviljad (õunad, melon) ja lasta heal maista ;) Jook maitseb mõnusalt kerge, aga järgmisel hommikul on siiski peavalu garanteeritud ;)
Köögipeojärgselt jõudsin esimest korda Marburgis ka kluppi. Ööklubis Nachtsalon oli farmatseutide pidu ja täitsa tore teine. Tantsupõrand suht pisike, aga muusika oli ok. Sissepääs koos garderoobiga tudengilinnale omaselt vaid 3euri . Takso linnast koju läks 3peale maksma 6euri. Tallinna hindade kõrval on siin elu mõnusalt soodukas :)

No comments:

Post a Comment