Monday, October 25, 2010

reisult tagasi


Ehee. Ellu jäin :) kahe reisinädala jooksul külastasin 7 linna: Praha, Brno, Bratislava, Viin, Budapest, Pécs ja Zagreb. Kui peaksin nende linnade seast ühe välja valima, kuhu kindlasti tagasi minna tahaksin, oleks minu valikuks Budapest. Ma poleks iial arvanud, et Ungari pealinn nii suur ja ilus on. Ja järgmisel korral tahaksin kindlasti kurikuulsaid mineraalbasseine külastada! Muidugi on ka Praha väga kauni arhitektuuriga, aga Prahat on vallutanud meeletud turistide hordid, mistõttu ei ole Tšehhi pealinnal nii mõnusat atmosfääri. Bratislava oli suhteliselt pisikese vanalinnaga, aga armsake. Viinis said elamuseks Belvedere`s nähtud Gustav Klimti maal "Suudlus" ning omapärase arhitektuuriga Hundertwasserhaus. Eks natuke seikluseid kuulu iga reisi juurde. Seega polnud sugugi üllatav, et teel Pécist Zagrebi jäin tänu esimese rongi hilinemisele maha oma teisest rongist ning veetsin 3,5h väikese Ungari külakese rongijaamas raamatut lugedest. Äärepealt oleksin ka koju sõites Zagrebis oma rongist maha jäänud, aga õnneks oli taksojuht nii äge, et oli nõus kihutama ja punase tulega ristmikke ületama ja kõnniteedel sõitma :D Aga rongile ma jõudsin - seega lõpp hea, kõik hea :)

Ja olengi tagasi oma saksa argipäevas. Täna algas jälle kool pihta. Tuleb end nüüd jälle 3ks nädalaks õppimise lainele lülitada. Õnneks on minu uus koduke kliinikule märksa lähemal - varasema tunniajase ja 2 bussiga reisi asemel jõuan kooli nüüd ca veerand tunniga - väga bueno :) Nende kolme nädala jooksul pakun öömaja ka oma kursaõele Danale, seega meil on praegu suht full house: mina, Veerle, Dana (mu kursaõde), Christop + tüdruksõber ja Steffen oma tüdrukuga. Aga noh, seltsis segasem :) Ilmad hakkavad Marburgis ka juba vaikselt külmaks muutuma. Täna jõin oma esimese hõõgveini. Ega ju talv ja jõuludki kaugel ole.

PS! kuigi veendusin Ungaris olles veelgi enam, et eesti ja ungari keel kuidagi suguluses ei ole, sain toreda üllatuse osaliseks - nimelt on ka ungarlastel oma kohukesed :) Võib-olla oleme sugulusrahvad siiski :D

No comments:

Post a Comment