Sunday, November 28, 2010

Hõõgveinihooaeg


Sellel reedel avati Marburgis ja arvatavasti teisteski Saksamaa linnades jõuluturud. Kui just suvi välja jätta, siis minu meelest on detsember üks kaunemaid kuid Saksas. Ka Marburg muutub jõulude lähenedes üha kaunimaks ja hubasemaks. Linn on üleni tuledesäras, turuplatsil on püsti seatud Weihnachtsmarkt, mis ei ole pudi-padiga äritsemise meka ega turistilõks, vaid mõnus paik sõpradega kokku saamiseks. Terve vanalinn on hõõgveini, röstitud mandlite/pähklite ja grillvorsti hõngu. Täna käisingi kursaõe Britaga minu selle aasta esimesel Glühweini ja Brawursti tuuril. Ilm oli parajalt karge - talv on nüüd ametlikult koos natikese lumega ka siia jõudnud, aga tänu mütsi-salli-käpikutele ning soojalampidele (väga nutikas lahendus!) oli täitsa tore õues chillida. Külma vastu aitab ka see, kui juua hõõgveini "mit Schuss", tõlkes "lisandiga" ehk siis Amaretto (minu lemmik) või muu kangema alkoholiga.

Mõned eelmise nädala eredamad hetked:

1. esimene hispaania keele tandemitund Peteriga. Vaikselt hakkab tulema :) Minu õnneks on Peter nii rahulik ja kannatlik.
2. kursaõe Martynaga käisime kliinikumis verd andmas: 28€ ja puhas südametunnistus pealekauba!
3. poistega käisin endisel korterinaabril Nadege`il tema uues kodus külas.
4. peale 3 kuud ootamist (kõigest!) sain lõpuks kodutöö tulemuse teada: 1,7. jippi!!!
5. Francescaga kondasime läbi kõik Marburgi kaltsukad (minu üllatuseks oli neid suisa 5 vanalinnas). Leidsin ühed üliägedad saapad, nahast ja puha, aga kahjuks pool numbrit väikesed :( niisiis pidin seekord vaid kõrvarõngastega piirduma.
6. täna pesin masinatäie pesu ilma pesupulbrita :D

Kaunist esimest adventi!

No comments:

Post a Comment