Wednesday, February 16, 2011

Valentinipäevast ja muudest juhtumistest

Minu sõbrapäev möödus sel aastal täitsa toredasti, kuigi otseselt ei tähistanudki. Marburgis esmaspäeval ringi liikudes tundus, et siin pole inimestel sellest tähtpäevast sooja ega külma. Sellest hoolimata algas hommik sõpradega ühise hommikusöögiga kooli kohvikus. Nädalavahetusel tulid Marburgi 2 endist erasmuslast – hispaania kutid Juan ja Fernando, seega oli põhjust kokku saada :)

Lõuna paiku otsustasin šokolaadikooki küpsetada. Mul on suht vanakooli ahi, pluss mina oma algaja teadmistega, seega suutsin muidugi põhja kõrbema lasta, aga pealmine osa maitses päris hästi.
Sel ajal, kui mina köögis mässasin, värises maa. Epitsenter oli kusagil Frankfurdi lähedal. Väga paljud mu sõbrad tundsid seda, aga mina ei märganud midagi :D Natuke kahju küll, et minul see loodusnähtus kogemata jäi.

Pärastlõunal läksime kursaõe Britaga sauna. Wehrdas (sealkandis kus ma varem elasin, ma ei olnudki alates augustist sinna sattunud) asub ühes elumajas saunakompleks: valgussaun, aurusaun, soome saun, mullivann, bassein õues. Päris tore, kuigi eesti spaadega ei anna ikka üldse võrrelda. Saksas mulle tundub, et meie mõistes Spa`sid polegi. Minu jaoks oli suur üllatus, kui selgus, et lisaks sellele, et saunades kõik paljad kui porgandid olid, olid ka nii riietusruum kui duširuum ühised :S Saunas igatahes mina rätikut ära ei võtnud, mis sest et mind vbl veidi imelikult vaadati. Veel oli naljakas iga täistunnine leiliviskamine soome saunas. Saunanaine Melanie tuli sauna ja tegi 3 suuremat leiliringi. Kella viiese leili ajal jagati puuvilju ja jääkuubikuid, kella kuuese leili ajal mahlapulki ja jääkuubikuid. Ma ei ole end kunagi eriliseks kõvaks saunatajaks pidanud, aga seal saunas suutsin vabalt kõige kõrgemal istuda ja meestega võidu kuumust kannatada. Silmanurgast jälgides tundus mulle, et neil oli täitsa kuum, minu jaoks oli mõnusalt palav :D Ju siis mu põhjamaine veri lõi lõpuks välja!




Valentinipäeva õhtul sõitsin oma väga hea poola sõbranna Agnieszka juurde Giessenisse – keegi pidi ju mu kooki ka sööma. Minu järgmiseks üllatuseks oli see, et esmaspäeva õhtul oli üks klubi avatud ja kusjuures puupüsti rahvast täis. See pidi Giessenis täiesti tavaline olema. Varasemalt olen ma kirjutanud, et aegajalt pühapäeviti Giessenis jalga keerutamas käin. Väga veider, sest Marburgis üldiselt pühapäeval ja esmaspäeva õhtul on linn välja surnud. Kuigi pean tunnistama, et viimasel pühapäeval (13.02) erasmuse sõpradega pool 1 pubisse minnes, meid kohe ära ajama ei hakatudki. Ametlikult pidi Sudhaus kella 1ni lahti olema, aga kuna sealsed töötajad ka ise veidi pidutsesid, siis nad meie väikest seltskonda ära ei ajanudki. Chillisime seal kuni poole kolmeni (!). Ma arvan, et baarmenile suht meeldis, et me nii rõõmsameelsed olime ja peaaegu tühjas baaris tantsu vihtusime, igatahes tõi ta meile korduvalt shotte. Marburgi üheks tüüpilisek napsuks on Roter Korn – magus punane liköör, seda me siis limpsisimegi . Väga vahva õhtu oli.








Oma eetikaavalduse esitasin eelmisel kolmapäeval komisjonile. Päev enne tähtaega sain kokku oma teise juhendajaga. Professor Becker on lihtsalt nii tore naine. Ta on alati nii sõbralik ja abivalmis. Mul olid mõned küsimused seoses SPSS statistikaprogrammiga ja tundsin natuke häbi, et enam ei mäletanud kuidas seal programmis korrelatsiooni arvutada. Becker andis meile aga paar kuud tagasi selle teemal loengut. Kui ma siis julguse kokku võtsin ja nõu küsisin, siis teatas ta, et ta ka enam ei mäleta, aga alati tasub google`sse küsimus sisse toksida ja vastus tuleb sekunditega. Ja nii oligi!

Nüüd on lõpuks ometi rohkem aega, et majapidamistöid teha, sõpradega kohvile minna või korterinaabritega köögis juttu puhuda. Eelmisel kolmapäeva õhtul oli Heiko`st nii armas, et ta otsustas pastat teha ja tahtis tingimata, et ma talle seltskonnaks oleksin. Nii ma siis istusingi nagu väike printsess herneteral ja Heiko tegi õhtusööki. Isegi nõusid ei lasknud mul ära koristada. Oleks selliseid õhtuid rohkem!

Eesti ilmateadet vaadates olen tõsiselt rõõmus, et Saksas juba nii kevadine on. Minu toa aknast paistavad rohekaskollakad pikad urvad, aias ajavad maa sest nuppe välja esimesed kevadlilled ja linnudki siristavad lakkamatult. Homme sõidan Kölni ja reedel Kölnist 5 päevaks Londonisse, seal vist on veelgi soojem ja kevadisem. Vähemalt ma loodan! Saadan teile, kallid, killukest kevadet!



2 comments:

  1. Ma käisin kunagi sellises väikeses Saksamaa linnas nagu Neuruppin SPAs. Seal oli küll üliäge, ägedam kui Eestis. Aga ka kõik käisid alasti ringi ja mehed-naised koos (me olime ujumisriietega:)). Leidsin mingi lingi ka sellest: http://en.escapio.com/list/859#HotelTypeFilter=25

    ReplyDelete
  2. Piltidelt tundub väga peen, aga kas sinna niisama päevaspasse ka minna saab või oli see vaid hotelli klientidele mõeldud?

    ReplyDelete