Friday, November 13, 2009

tegusa nädala järelkaja

Esimesed sammud asjalikuks hakkamise suunas olen nüüd teinud. Novembri algusest õpin südametunnistuse järgi meditsiinilist saksa keelt. Üritan ikka vähemalt ülepäeviti asjaga tegeleda, aga raske on, kui kellelegi aru andma ei pea ja ükski test ei kohusta. Siiski-siiski üritan anda endast parimat.

Eelmisel laupäeval osalesin jõutreeningu workshopil. See oli üks täitsa äge üritus. Terve päev möödus ülikooli jõusaalis, kuhu oli kokku tulnud ca 10 huvilist. Nende seas medtudeng, jõusaalitreenerid, kehalise õpetaja, sporditudeng, üks füsio (mina ;) - nii et igati mitmekülgne ja vahva seltskond. Teemaks oli jõutreening masinate ja oma keharaskusega ning uued suunad selles valdkonnas. Keeleliselt kõige raskem ei olnudki ja kui diskussioon tekkis, siis ütlesin minagi oma "šveitsi" aktsendiga sõna sekka.

2 korda jõudsin sellel nädalal ka trenni. Mul on semestri algusest mitmeid flaiereid, millega saan tasuta eri spordiklubides mõned korrad/proovinädala treenida. Et kindlat päevade rutiini mul veel kujunenud ei ole ning päris tihti olen nädala sees ka Flo juures olnud, siis ei olegi varem päris trenni jõudnud. Esimene katseobjekt -Physicum - üle keskmise spordiklubi. Ilusad ruumid ja piisavalt varustust. Kusjuures kuukaart tudengile rühmatrennides käimiseks maksab 35€ (550kr), mis Tallinna mõistes on täitsa soodne, Marburgi kohta aga siiski küllaltki kallis. Plaanin kõik oma priipääsmed eri kohtades ära kasutada ja siis sobivaima klubi välja valida.

Mõned tähelepanekud Physicumist:

1. Esmaspäeval käisin BodyBalance`s, lihaseline jõumees treeneriks. Minu suureks üllatuseks tegime vana kava (seda, mida Viimsis juunist septembrini õpetati) ja trennikaaslaste käest uurides selgus, et nad on seda vaid ca 1kuu vaid teinud. Siiski oli mõnus äratundmine, mis võttis südame alt soojaks ja ajas tahtmatult näo naerule.

2. Kolmapäeval läksin tantsutrenni. Positiivseks üllatuseks oli parajalt raske kava. Treeneriks ca 40aastane hüperaktiive naine. Ma ei jõudnudki tunni lõpuni otsusele, kas ta mulle meeldis või ajas pigem närvi :D

3. Tantsutrenni lõpus ei olnud lõdvestavat osa ega venitusi. Peale viimast läbi tegemist oligi vsjo. Sama oli ka stepitunni lõpus (esmasp oli stepp enne balance`t). Minu jaoks vägagi üllatav, kuidas selline asi võimalik on. Iga treener peaks ju teadma lihashoolduse olulisust. Ja eeldada, et kliendid pärast garderoobis venitaksid, oleks ülimalt naiivne.

4. Ei ole ohtu, et rühmatrennidesse ei pääse. Seda olen ka teiste klubide kohta kuulnud. Minu jaoks väga naljakas, sest Viimsis oli põhimure, et kas ikka mahun trenni :)

5. Duširuumi juures ei ole sauna. Kahju. Paraku sakslased ei ole saunarahvas.

6. Üldse tundus, et enamus lähevad koju pesema, sest vaid mõni üksik läks duši alla



Ja lisaks mõned uued tähelepanekud Saksamaa kohta:

Kuigi pagariärid on päris kallid - leivapätsi hind kipub 3€ kanti - on valik vägagi kirju. Vähemalt 30 eri sorti leiba on kindlasti. Lina-, kõrvitsa-,päevalilleseemntega, seemneteta, speltajahust, rukkijahust, rosinatega jne jne. Tavalisest toidupoest saab leiva hulga soodsamalt, aga vahelduseks on mõnus ka ökökvaliteetpätsikesi pagarilt osta :) Kusjuures lugesin kusagilt, et kui sakslaste käest küsida välimaal, et millest nad kõige enam puudust tunnevad, on vastuseks "leivast". Just nagu eestlased!

Teine koht, kus silme eest kirjuks võtab, on teepood. Terve suur pood täis igasugu eri maitsete ja lõhnadega teesid. Lahe. Kui vaid otsustamine nii raske ei oleks!

Saksas on levinud, et majapidamistarbeid müüakse eraldi poodides - levinumad on Rossmann, Schlecker, Dm. Viimane on ka minu lemmik. Sealt leiab alates hambapastast lõpetades teeküünaldega kõike eluks vajalikkku ja seda suhteliselt soodsa hinnaga. Lisaks sellele saab online`s teha fotode tellimus ning siis mõne päeva pärast lähed poodi, ostid õigest sahtlist oma nimega fotokoti ja kassas dokumenti näidates maksad arve. Päris innovatiivne värk, eriti Saksamaa kohta!



Pubides-lounge`des on levinud "Happy Hour`d! Mis tähendab, et kui muidu on Saksas väljas kokteilitamine kulukam kui Eestis, siis õigel ajal õiges kohas olles, saab vägagi soodsalt õhtut nautida. Näiteks pakkumised pühapäeviti kõik kokteilid 3.90 või reedeti alates kella 22`st kõik Margariitad poole hinnaga ;)



Apteegid (va valveapteek) on nädalavahetusel on suletud. Väga nõme.



Suhteliselt soodne on tellida süüa koju. pizza.de kodulehel oma postiaadressi sisestades näed kõiki andmeid nende söögikohtade kohta, kes sinu piirkonnas antud teenust pakuvad. Seega pole mingi probleem näiteks pühapäeva õhtul kell kolmveerand üksteist pitsat tellida, kusjuures alates 5-6€ on kohaletoomine tasuta.



Mõned eredamad hetked viimasest nädalast:

Tšehhi tüdruk Magda`l oli 6.nov sünnipäev ja selleks puhuks tulid talle suure autoga külla vanemad, õde ja onupoeg tuues kaasa suure hulga head ja paremat. Laupäeva õhtul korraldasime paraja söögiorgia Magda köögis kaasosalisteks vanaema küpsetised, juustud, vorstid, Becherovka...Elagu Tšehhi!

Kolmapäeva õhtul käisin sõpradega ülikoolikinos "Dogville" vaatamas. Väga omapärane film. Kes midagi täiesti teistmoodi vaadata tahab, soovitan soojalt.



Eile sõitsin Giessenisse (rongiga 15 min, 33km Marburgist). Sain kokku Lukas`ega - tore Slovakkia poiss, kellega tutvusin Bonnis. Ta näitas mulle natuke linna. Marburg on kindlasti ilusam ja muinasjutulisem, aga Giessen on koht šoppamiseks. Seal oli ,nagu üldiselt Saksamaa linnadele kombeks, jalakäijate tänav, kus üksteise järel palju poode :) Koos Lukasega uudistasime Mathematicumi - matemaatika muuseumi. See on midagi Soome Heureka taolist. Kolmel korrusel on igasugu erinevaid matemaatilisi ülesandeid ja trikke. Kõike saab katsuda ja järgi proovida - lahe! Meil kulus 2 tundi, aga tegelikult võiks seal lõdvalt ka terve päeva veeta.

Ah ja, üks uudis veel. Juba eelmisel reedel käisime Martiniga (autoga koridorinaaber) Mediamarktis ja ostsime rösteri ja mikrolaineahju! jippiii! Enam ei pea pliidil piima keetma ja ahjus leiba röstima.

Toredat nädavahetust!

No comments:

Post a Comment